14 Mart 2012 Çarşamba

Papatya Kurabiye



 Önce fotoğraflar konuşsun! :)))

Sonra da ben konuşayım:


Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...



PAPATYA KURABİYE

NE LAZIM?
  • 3,5 su bardağı un (200 ml.lik bardakla ya da 420 gr un)
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( 200 ml.bardakla ama 1 yemek kaşığı şekeri eksiltin)
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı Kenton kakao ve dilediğiniz renkte gıda boyası ( ben burada sadece kakao, kırmızı ve sarı kullandım.)
                                                                 NASIL YAPARIZ?

1. Margarini  çok kısık ateşte yavaşça eritin ve soğuyana ve tekrar donar gibi oluncaya kadar bekleyin.
2. Pudra şekerini ekleyip iyice yoğurun unu da ekleyip yoğurmaya devam edin. Una belki 1-2 kaşık ekleme ihtiyacı duyabilirsiniz ama size tavsiyem hemen koymayın. Çünkü hamur ilk başta un gibi olacak ve endişeleneceksiniz. Korkmadan devam edin, bana güvenin: Yoğurdukça toparlanan bir hamur bu.
Hamuru renk verme sayınız kadar parçalara ayırın. Sonra kakaonuzu, gıda boyalarınızı ekleyin ve yoğurun. 
* Gıda boyasını kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Çay kaşığının ucuyla karabiber tanesi kadar ufacık bir miktar koymalısınız. Ayrıca ne kadar az miktarda koyarsanız o kadar açık renk, ne kadar miktarı arttırırsanız da o kadar koyu renk demek! 
*Kakao hamuru çatlatır. O zaman endişelenmeden 1-2 yemek kaşığı su ekleyiverin.
3. Şimdi özgürce toplar yapın fındıktan daha irice. Çünkü hamurunuz kabarmayacak.
*** Hızınızı siz bilirsiniz. Fırınınızı da ısıtın ki artık çiçekle bir an önce fırına girsin. (Alt üst 175 derece ısıtmanız yeter.
4. Bir ortaya bir de etrafına aynı boyda 6-7 tane yaprak koyup topları hafifçe birbirine bastırın ki iyice birbirlerine yapışıp kolayca dağılmasınlar. Bu arada özgürsünüz elbette şekil verirken. Yine çocuklara açık bir oyun alanı ;))))
5. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin şimdi de...
6. Fırına verin tepsinizi ve yaklaşın 40 dakikada pişirin. ( Benim papatyalar birazcık tombuldu da geç pişti haberiniz olsun!)

Afiyet olsun şimdiden! Çok mutlu olacaksınız bence o güzel çiçekleri yerken...


SİZDEN RİCAM… 
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!


2 yorum:

  1. Teyzeciğim eline koluna sağlık en kısa zamanda bize de yapar mısın ? YİĞİT

    YanıtlaSil
  2. Sen en kısa zamanda İstanbul planlarımızı uygulamaya geçir ve gel Yiğit'immmm :)))

    YanıtlaSil

DMCA.com Protection