12 Ağustos 2012 Pazar

Patates Cipsi ( Mikrodalgada Ev Yapımı )




 

  Aşağıdaki fotoğrafta beyaz tabakta daha kalın dilimlediğim ilk denememizi, pembe tabakta ise uzmanlığımızı görüyorsunuz...





İnternet o kadar güzel bir şey ki;  bilmediğim ya da tanıdıklarımdan öğrenemeyeceğim o kadar çok şeyi öğrenmemi sağlıyor ki… Bir de bildiklerini paylaşan harika insanlar var tabii; ne kadar teşekkür etsem az onlara… www.pemberehber.com diye muhteşem bir site buldum ve orada bu tarifi görünce eşimle gözlerimiz büyüdü. Hemen denedik, pek bi beğendik! Belki sonuçta az cips elde ediyorsunuz ama doğal ve katkısız oluyor ya sanırım buna değer…

EV YAPIMI PATATES CİPSİ ( Mikrodalga )
KAÇ KİŞİYE YETER?
* 1; bilemedin 2
NE LAZIM?
·         1 adet patates (Kızartmaya uygun bir cins olursa harika olur)
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         ½ çay kaşığı tuz
·         ½ çay kaşığı kekik
·         ½ çay kaşığı pul biber (acı seviyorsanız)
·         Başka baharat dilerseniz…
* Patatesinizin büyüklüğüne göre yağ ve baharat oranınızı ayarlarsınız canlar!
** Mikrodalga pişirme torbası ya da mikrodalgaya uygun silikon bir altlık kullanmalısınız.
NASIL YAPARIZ?
·         İnanın çok kolay!
1-      Patatesini soyun, suyunu alın.
2-      Mandolin dilimleyici ile patatesinizi incecik dilimleyin. İnce olmaları çok önemli, yoksa zor cips olurlar. ( Bu tür bir dilimleyici ya da rendeniz yoksa bıçakla çok dikkatli bir şekilde incecik de dilimleyebilirsiniz.
3-      Patatesleri zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın.
4-      Patates dilimlerini birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde yapışmaz bir yüzey üzerinde mikrodalgaya koyun. (Yapışmaz yüzey olmalı çünkü cam tepsi ya da porselen tabağa yapışıyormuş ustasının dediğine göre. Ben mikrodalga pişirme torbasını kullandım ilk önce ki fotoğrafta onu göreceksiniz; sonra mikrodalgada kullanılabilen silikon pişirme altlığı kullandım.)

5-      Şimdi patates dilimlerinizi mikrodalgaya koyun ve en yüksek watt’ta 3 dakika kadar pişirin ve kontrol edin. Yetmez ise üstüne ekleyin ve yanmalarına izin vermeden ek sürelerle pişirin.
 ** Mikrodalga fırınlar, tıpkı ocaklar ve fırınlar gibi farklı olduğu için güçleri de farklı oluyor. Benim mikrodalgam 1000 watt’lık. Bu yüzden çabuk pişiriyor. Siz önce bir deneme yapın, sonra pişme süresini netleştirin.
                                                       Afiyetle yiyin gari!


SİZDEN RİCAM… 
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. (Bu arada şahane olduğumu da kabul etmiş oluyorum tabe) Siz de şahanesiniz ;)))

      Sil

DMCA.com Protection