Aşağıdaki fotoğrafta beyaz tabakta daha kalın dilimlediğim ilk denememizi, pembe tabakta ise uzmanlığımızı görüyorsunuz...
İnternet o kadar güzel bir şey ki; bilmediğim ya da tanıdıklarımdan
öğrenemeyeceğim o kadar çok şeyi öğrenmemi sağlıyor ki… Bir de bildiklerini
paylaşan harika insanlar var tabii; ne kadar teşekkür etsem az onlara… www.pemberehber.com diye muhteşem bir
site buldum ve orada bu tarifi görünce eşimle gözlerimiz büyüdü. Hemen denedik,
pek bi beğendik! Belki sonuçta az cips elde ediyorsunuz ama doğal ve katkısız
oluyor ya sanırım buna değer…
EV YAPIMI PATATES CİPSİ ( Mikrodalga )
* 1; bilemedin 2
NE LAZIM?
·
1 adet patates (Kızartmaya uygun bir cins olursa harika olur)
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı
·
½ çay kaşığı tuz
·
½ çay kaşığı kekik
·
½ çay kaşığı pul biber (acı seviyorsanız)
·
Başka baharat dilerseniz…
* Patatesinizin büyüklüğüne göre yağ ve baharat oranınızı ayarlarsınız
canlar!
** Mikrodalga pişirme torbası ya da mikrodalgaya uygun silikon bir altlık
kullanmalısınız.
NASIL YAPARIZ?
·
İnanın çok kolay!
1- Patatesini soyun, suyunu alın.
2- Mandolin dilimleyici ile patatesinizi
incecik dilimleyin. İnce olmaları çok önemli, yoksa zor cips olurlar. ( Bu tür
bir dilimleyici ya da rendeniz yoksa bıçakla çok dikkatli bir şekilde incecik
de dilimleyebilirsiniz.
3- Patatesleri
zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın.
4- Patates
dilimlerini birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde yapışmaz bir yüzey üzerinde
mikrodalgaya koyun. (Yapışmaz yüzey olmalı çünkü cam tepsi ya da porselen
tabağa yapışıyormuş ustasının dediğine göre. Ben mikrodalga pişirme torbasını
kullandım ilk önce ki fotoğrafta onu göreceksiniz; sonra mikrodalgada
kullanılabilen silikon pişirme altlığı kullandım.)
5- Şimdi
patates dilimlerinizi mikrodalgaya koyun ve en yüksek watt’ta 3 dakika kadar
pişirin ve kontrol edin. Yetmez ise üstüne ekleyin ve yanmalarına izin vermeden
ek sürelerle pişirin.
**
Mikrodalga fırınlar, tıpkı ocaklar ve fırınlar gibi farklı olduğu için güçleri
de farklı oluyor. Benim mikrodalgam 1000 watt’lık. Bu yüzden çabuk pişiriyor.
Siz önce bir deneme yapın, sonra pişme süresini netleştirin.
Afiyetle yiyin gari!
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Şahanesiniz!
YanıtlaSilTeşekkür ederim. (Bu arada şahane olduğumu da kabul etmiş oluyorum tabe) Siz de şahanesiniz ;)))
Sil