Evde kraker yapılır mı derken karşıma çıkanlara ve bu tarifi akıl edip yapanlar teşekkürü bir borç biliyorum. Aslında bildiğimiz balık kraker tarifi diye vermişler ama tadı farklı ama bir o kadar da lezzetli haberiniz olsun ;))))Bizce muhteşem bir lezzet oldu.
Orijinal tarifi merak edenler http://homecookinginmontana.blogspot.com/2010/02/cheddar-crackersreminiscent-of-goldfish.html adresine göz atabilir. Keşfedilecek epey cevher var…
Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...
EV YAPIMI PEYNİRLİ KRAKER
KAÇ KİŞİYE YETER?
* Kaç kişiyle paylaşmak isterseniz artık…
NE LAZIM?
·
225 gr cheddar peyniri ( Aldığım 1 kutu 200gramdı. Ben de ikinci bir
paket almak yerine 25 gr. kaşar ekleyebilirsiniz diye tavsiyede bulunabilirim.)
·
140 gr. un ( 1cup ölçüsü ya da 200 ml.lik bardakla bir bardak artı bir
kaşık un)
·
55 gr. soğuk tuzsuz tereyağı ( 4 yemek kaşığına denk)
·
2 silme çay kaşığı tuz (5 gr.)
·
2-4 yemek kaşığı su
·
Arzu edenler için 1 tatlı kaşığı acı biber ya da ½ çay kaşığı karabiber
*** Belirtmeliyim kullanacağınız acı tamamen sizin damak zevkinize göre
değişir. Ben anneciğimin elleriyle yaptığı toz kırmızı biberi kullandım. Ama o
kadar acı bir biberdir ki eşim dahi “acı olmuş” dedi. Siz deneyin kendinize
göre… ( Çocuklar acı yiyemez elbette ;)
NASIL YAPARIZ?
·
O kadar kestirmeden anlatacağım ki… Tarifi bekleyen çok çünkü!
1- Cheddar peynirini rendeleyin.
2- Tereyağını küp küp doğrayın.
3- Mutfak robotuna un, tuz ve
kullanacaksanız biberinizi koyun ve karıştırın. Tereyağını ekleyin yine
karıştırın. Peyniri ekleyin yine karıştırın.
4- Kaşık kaşık su ekleyin her
defasında hamuru yine karıştırın. (Eğer acı kullandıysanız 3-4 yemek kaşığı su;
kullanmadıysanız 2 yemek kaşığı su ekleyin.)
5- Hamuru streç filmle sarıp en az
20 dakika en güzeli 24 saat buzdolabında dinlendirin.
6- Fırınınızı 180 C derece alt üst
ısıtın.
7- Dinlenmiş hamurunuzu 3 mm
kalınlığında yani epey ince açın ve dilediğiniz kalıpla şekil verin ve yağlı
kağıt ya da silikon pişirme altlığı serdiğiniz tepsinize dizin. ( Fotoğraftaki
gibi yaklaşık 2 tepsi kraker yapabirsiniz.)
8- Fırına atın ve 15-20 dk. Pişirin.
Fırınınızın ve sizin kraker kıtırlığı zevkinize göre ilk seferde süreyi takip
edin ki sonrasında hep mutlu sona ulaşın.
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder