23 Mart 2012 Cuma

Zeytinli ve Kuru Domatesli Ekmek (Ekmek Makinasında)


Fotoğraf konuşuyor zaten....












        Ekmek makinamız varsa çooook kolay yaparız. Yoksa nasıl yaparız? Ben de şimdilik bilmiyorum. Bilsem bile, sevgili annemim tabiriyle “Kolay yoldan yapabiliyorsan yap. Çünkü hayat çok kısa!” Ama vaktim bol, keyfim gıcır olduğunda zor yoldan da deneriz. 

       Bu verdiğim tarif hemen her ekmek makinasında yapılabilecek bir tarif. Ancak her markanın farklı ekmek ayarları ve farklı hacimli bir ekmek teknesi var. Yaklaşık 3-3,5 saatlik bir program seçin. Deneyelim, görelim…



Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...


KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE ZEYTİNLİ EKMEK(ekmek makinasında)

NE LAZIM?
  • 285 ml. Su (200 ml.lik bardakla 1,5 bardak su koyun ve 1 yemek kaşığını eksiltin.)
  • 22 ml. Zeytinyağı (1,5 yemek kaşığı Zeytinyağı)
  • 500 gr. un ( 200 ml.lik bardakla 4 bardak un)
  • 7-8 gr tuz ( 1,5 silme tatlı kaşığı kadar)
  • 10 gr şeker ( 2,5 silme tatlı kaşığı kadar )
  • 4 gr. hazır kuru maya (1,5 silme tatlı kaşığı kadar)
  • 1/3 bardak siyah zeytin parçaları
  • 1/3 bardak kurutulmuş domates parçaları ( Kuru domatesiniz yoksa o zaman zeytin miktarını ikiye katlayın yapın gitsin…)
NASIL YAPARIZ?
1-      Su ve zeytinyağını makinanızın haznesine koyun.
2-      Unun tamamını suyun üzerini kapatacak şekilde dökün ama sakın karıştırmayın.
3-      Tuzu kenarlara, şeker ve mayayı da birlikte ortaya dökün. (Tuzun diğerleriyle karışmasını pek tavsiye etmiyoruz. Özellikle de ekmeğin karışımını önceden  hazırlayıp, saatini ayarlayıp saatler sonra pişmiş olmasını sağlayacaksanız…Ancak bu durumda içine ekleyeceğiniz zeytin ve kuru domatesi ekleme şansınız olmayacak; haberiniz ola!)
4-      Makineniz çalışmaya başlayınca siz zeytin ve domatesinizi küçük küçük doğrayın ve makinanız size “haydi zeytin ve kurutulmuş domatesi ekle” sinyali verdiğinde ekleyin ve sadece keyfinize bakın.
Afiyet bal olsun zeytinli mi zeytinli mi, kuru domatesli mi domatesli mi ;)))))


SİZDEN RİCAM… 
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DMCA.com Protection