Uzatmayacağım... Hatta aşağıdaki linki bile okumanıza gerek yok limonata yapımı için...
Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...
Anneden LİMONATA
KAÇ KİŞİYE YETER?
* Net bir cevap vermek zor ki…
NE LAZIM?
·
1 kg limon
·
300-350 gr toz şeker (200 ml.lik bardakla 2 bardak şekerden 3 kaşık eksiltin)
·
Dilerseniz taze nane
NASIL YAPARIZ?
·
Gerçekten çooooook kolaymış ;)))
1- Limonları yıkayın ve kabuklarıyla
beraber fotoğraftaki gibi genişçe bir tencereye ya da kaba dilimleyin.
2- Üzerine
şekeri ilave edin. ( Çok isterdim ama limondan limona ekşilik derecesi
değişeceği için şekere de net bir ölçü veremiyorum.)
3- Tencerenizin
kapağını kapatın ve serince bir yere koyun. En az 10 saat unutun o tencereyi! (
Biz annemle 15 saat beklemiş olduk… Ama “Daha fazla beklemesin. Yoksa acılaşır.”diye
annem uyardı.
4- Hemen
elinize eldiven geçirin ki elleriniz acımasın. Her limon parçasının içini tek
tek parmaklarınızla ovuşturun ve biraz sıkın. ( Bu işlemi kabuğuna fazla
yapmayın yoksa acılaşır.) Biz bu işlemi yaparken erimeden kalmış şekerlerde
eriyecek parmaklarınızda.
6- Soğuk
suyu alın ve damak tadınıza göre bu limonata özüne ekleyin tadına baka baka.
Gerekirse şeker ilave edebilirsiniz elbette…
7- Koyun
şişelere sürahilere ve dolaba atın!
8- Naneli
ya da nanesiz servis yapın için afiyetle…
Nalan Annem’in ellerine sağlık…
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder