17 Ekim 2013 Perşembe

Mantı Corbası ( Mantıdan Çorba )




Bir ara "mantı nasıl yapılır?" sorusuna da ellerimle cevap vermeyi planlıyorum. Ancak yoğun çalışınca her şeye yetişemiyor insan. O yüzden burada hazır diye tabir edebileceğim kimin yaptığını içine ne koyduğunu bildiğim yerden mantılarımı alıp dondurucuma istifliyorum ve yeri gelince de yapıp afiyetle yediriyorum. Zaten bizde mantı çok yenmez ama eşim bu şekilde seviyor diye bu çorbayı uydurdum. Denemenizi tavsiye ederim...

Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...

MANTI ÇORBASI
KAÇ KİŞİYE YETER?
·         4 bilemediniz 5 kişilik...
TAHMİNİ HAZIRLAMA SÜRESİ NEDİR NEDİR?
·         Hazırlama 5 dakika pişme 20-25 dk.
NE LAZIM?
4 kişilik çorba için
  • 3 kaşık sıvıyağ( dilerseniz 1 yemek kaşığını tereyağı koyabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme gibi ya da 15-20 gr un tartın)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası ( ben anne salçası kullanıyorum)
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 700-800 ml su (4 bardak su)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz (benim salçam tuzlu olduğu için böyle ayarladım)
Baharatlarda damak tadınızı ve kalbinizi dinleyin... Ben bunları ekledim:
  • 1 silme çay kaşığı fesleğen
  • 1 silme çay kaşığı kekik
  • 1 silme çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı kuru nane
  • 1 silme çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1/8 çay kaşığı kimyon
  • 1/3 çay kaşığı karabiber
  • 200-250 gr. kadar bulabildiğiniz en küçük taneli mantı( yaklaşık 200 ml.lik 1,5-2 bardak)

NASIL YAPARIZ?
1. Sıvıyağı ve ekleyecekseniz tereyağıyla unu kavurun. Hatta kavurmaya başlayınca salçayı da ekleyebilir ve hep beraberce güzelce kavurabilirsiniz.
2. Suyumuzu tencereye ekliyoruz, karıştıyoruz ve kapağını kapatıp suyun kaynamasını bekliyoruz.
3. Su kaynayınca içine mantılarımızı ekliyoruz, karıştıyoruz.
3. Çorbanın tekrar kaynamasını bekliyoruz. Kaynayana dek karıştırmayı bırakmıyoruz. Kaynayınca içine baharatları, tuzunu atıp ve yine karıştırmaya devam ediyoruz. Altını kısıyoruz şimdi.
4. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 10 dk. kısık ateşte demleyip altını kapatıyoruz. (Kapağı hafif aralık bırakmanızı tavsiye ederim. )

Kase kase lezzet olsun!

SİZDEN RİCAM… 
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Manti corbaniz harika görünüyor..
    Sevgiler
    Calibe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim tadını da beğenirsiniz ;))) Teşekkürler...

      Sil
    2. çok güzel görünüyo olsada yesek afyonlu kızzzzz :)

      Sil
    3. Buyrun gelin; afiyetle yiyin ;)) Bu arada Afyonlu değilim ama beni sevdiğiniz biri gibi hissetmeniz çok güzel.... Teşekkür ederim!

      Sil

DMCA.com Protection