Ben değişik bir vejeteryanım. Balık, tavuk ve et yemem; iyi baharatlanmış köfteye bayılırım... Eşim de haliyle benim için bol bol köfte alır. Ancak anne köftesi gibi köfte yapalım istiyorduk. Eşimle epey tarif kurcaladık, denedik. Kendi tarzımızı bulmaya çalıştık. Her seferinde neyi ne kadar koyacağımızı bilemedik tariflerde çünkü hep ortaya oranlar verilmişti. Ama sonunda mangalda, ızgarada bizim beğendiğimiz bir lezzet yakaladık. Tavada kızarttık ama buna uygun bir köfte karışımı olmadığına karar verdik.
Sizler de bizim tarifimize ulaştıysanız ve denerseniz kendinize göre baharat değişimleri ya da baharat oranları deneyebilirsiniz... Unutmayın herkesin ayrı bir tarzı var.
IZGARA KÖFTE NASIL YAPILIR?
KAÇ KİŞİYE YETER?
·
500 gr. Kıymadan yaklaşık 6 cm.lik çapa sahip 20 adet köfte çıkıyor.
NE LAZIM?
·
500 gr köftelik kıyma
·
1 orta boy soğan
·
2 diş sarımsak
·
1 yumurta
·
1 göbekli yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmeğiniz varsa ufalayıp koyarsanız mükemmel olur
·
1 ya da 1,5 silme çay kaşığı tuz
·
1 silme çay kaşığı karabiber
·
1,5 silme kaşığı kimyon
·
İsterseniz 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber
·
İsterseniz 1 ya da 2 yemek kaşığı dolusu küçücük maydanoz
·
**Elbette baharat değişikliği yapabilirsiniz....
NASIL YAPARIZ?
1- Soğanı sarımsakla beraber robottan geçirin. İsterseniz doğrayın
elbette ama bence bu daha kolay ve pratik.
2- Şimdi listede yazan tüm malzemeleri karıştırın ve güzelce yoğurun.
Streç filme sarıp buzdolabına atın ve en az 2 saat bekleyin.
3- Köftelere biz 6 cm çapında yuvarlak şekil verdik. Köftelerin kalınlığı
yarım santim kadardı.
4- İsterseniz hemen pişirin isterseniz de dolaba atın sonra...
Afiyet ola...
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder