Fotoğrafım yok üzgünümmmmmmmmmmm! Çünkü kalıptan çıkarmamızla dilimleyip midemize indirmemiz bir oldu. Tadına herkes bayıldı ve hemen buraya eklememi istedi. Özellikle sevgili Kibriye'nin ricası ve hatırlatması ile bugün hemen yazayım dedim tarifi. Ama fotoğrafım yokkkkkkkkkkkkkkk! Ama size orjinalinin sayfasını vereyim. Girip buradan kremasının neye benzeyeceğine dair bir fikir edinebilirsiniz. Angela'nın kekinin görüntüsüne vurulup denemiştim zaten. Bence görüntü çok önemli çünkü! http://cottagemagpie.com/cooking-baking/no-bake-cheesecake-recipe/
Dostlar pişirilmesi gereken bir cheesecake tarifim var ama bir defasında pişirmeyi becerip bir defasında beceremeyince ben de pişirilmesi gerekmeyen tarifler üzerine yoğunlaştım. Oldukça güzel tarifler var ama bu tarif çok pratik olduğu ve çok beğenildiği için şu an gözdemiz. Sizlere de afiyetler diliyorum...
Şimdi tarifte sıkıntı yaşamamanız için sizden ricam linke tıklayıp http://celikkizmutfakta.blogspot.com/2012/03/baslarken.html yazımı okumanız. Ama daha önce okuduysanız zaten neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Hadi tarife...
CHEESECAKE (No Bake)
KAÇ KİŞİYE YETER?
* 8-10 dilimlik olur ama ince dilimlemeyi becerirseniz 12-14 kişiye kadar çıkar. Zira ölçüler 24 cm.lik kilitli kalıp için…
NE LAZIM?
Tabanı için:
·
200 gr. Eti Burçak bisküvi
·
70 gr. Tereyağı
·
1-2 yemek kaşığı süt
Cheesecake kreması için:
·
400 gr. Labne (500 gr.lık Ülker içim labneyi bir
gece önceden süzerseniz elde ettiğiniz miktar) Labne miktarının yarısını süzme
yoğurtla değiştirebilirsiniz.
·
400 gr. Tikveşli Krema ( 500 ml.lik Tikveşli
krema işinizi görecektir.)
·
2 tatlı kaşığı limon suyu
·
100 gr. Şeker (200 ml.lik bardağın yarısından
biraz fazla)
·
İsterseniz 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1
tüp Dr. Oetker sıvı vanilya
NASIL YAPARIZ?Tabanı:
1- Bisküvileri artık robottan mı
geçirirsiniz yoksa bir poşete koyup üzerine vura vura mı ezersiniz bilemiyorum
ama bir şekilde ezin.
2- Tereyağını eritin ve sütle
beraber bisküviye ekleyip elinizce iyice karıştırın. Şimdi de kek kalıbınıza
dökün. Evinizde Rulo gibi bir mutfak aleti varsa onunla düzeltin ki tabanı eşit
yükseklikte olsun. Eğer yoksa düz bir bardağı yan çevirerek yuvarlayabilir ve
hem sıkılaştırmış hem de düzeltmiş olabilirsiniz tabanı.
3- Tabanı benim gibi 170 C’de 5
dakika pişirebilirsiniz isterseniz ya da hiç uğraşmayın atın buzdolabına siz
kremayı yapana dek 30 dk. Kadar donsun.
Cheesecake kreması:
1- Öncelikle kremayı bir kapta iyice
koyulaşıp mikserin uçlarının izi belli olana dek iyice çırpın.
2- Asıl karışımı hazırlayacağınız
kapta labne peyniri, şeker ve limon suyunu beraber iyice yine kıvamını bulana
iyice kabarana dek çırpın. Şimdi üzerine çırptığınız kremayı ekleyin ve
toparlanıp iyice homojen bir karışım olana dek yine çırpın.
3- Karışımınızı kek kalıbınıza dökün
ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Alüminyum folyo ile üzerini kapatın ve
bıçakla minik minik delikler açıp buzdolabın atın.
4- Tavsiyem 1 gece beklemesi.
5- Dilerseniz üzerine herhangi bir
sos hazırlayabilirsiniz. Zevk size kalmış. Ben ne mi yapıyorum?
*** üzerine sos
Bu defa evde 1 kutu böğürtlen vardı (500 gr) hepsini dizdim üstüne ertesi
gün cheesecake’in. Sonra da tart jölesi yaptım üzerine. Nasıl yaptım? İsterseniz
hazır tart jölesi kullanın. İsterseniz de şöyle yapın:
Tart Jölesi:
200 ml.lik bardakla 1 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Hepsini tercihen yapışmaz bir tencerede sürekli
karıştırarak pişir ve kıvamı hafif bir muhallebi olunca ve kaynamaya başlayınca
1 dk. Kaynat ve ocaktan al. Karıştırarak 30sn kadar soğut ve ortasından
başlayarak cheesecake’in üstüne ve dizdiğin meyvelerin üzerine.
Afiyet bal olsun!
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder