Evet, farkındayım: Sosis sağlıksız... Ama evdeki "büyük çocuk" sevince elim mahkum sosisli çeşitleri arıyorum... Ama yaparken çok eğlendim ki çocuğumuz olsa kesin beraber yapardık...
Fotoğrafta gördüğünüz molekül şekilli sosis çöpşiş için kendinizi çok yormayın derim. Nedenini tarifte anlatacağım. h
Hadi mutfağa...
ÇÖP- SOSİSLİ MAKARNA
- 200 gr. Çubuk Makarna (Dilerseniz yarım paketten yapın ve yassı çubuk da kullanabilirsiniz)
- 200 gr sosis (5-6 tane uzun sosis) isterseniz sosis miktarını arttırabilirsiniz elbette.
- Su,1 tatlı kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz.
Domates Sosu da
yapalım mı? : )))))
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ( tereyağı kullanmak istemezseniz sıvıyağı iki kaşık yapıverin olsun bitsin.
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı ev salçası (silme bir yemek kaşığı da olur hazır salça kullanacaksanız)
- 3-4 orta boy domates ( rendeleyin ya da kabuğunu soyup küp küp doğrayın)
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Acı seviyorsanız 1 çay kaşığı pul biber ( ben bir de 1 tatlı kaşığı acı sos ekliyorum)
- 1 bardak su (200 ml.lik bardakla)
1.
200 gr yassı çubuk makarnayı ikiye bölün ve
parmak kalınlığında kestiğiniz sosislere 5-6 tane saplayın. Çapraz şekilde
saplamaya çalıştığımı fotoğrafta göreceksiniz ama pişerken hiç fark etmiyor. O
yüzden o macera atılmış biri olarak aynı yönden saplamanızın yeteceğini
söyleyeyim.(Çubuk makarnaları bölmeden de yapabilirsiniz ama o zaman yerken sıkınçı çekeceğiniz
konusunda uyarayım da sonra kulaklarımı söylenerek çınlatmayın)
2.
Önce sosu yapmaya başlayalım ya da makarna suyu
kaynarken de başlayabilirisniz…
- Sarımsakları küçük küçük doğrayın.
- Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyun. Sarımsakları içine atın ve 2 dakika çevirin.
- Salçayı ekleyin ve yine çevirin.
- Domatesinizi ekleyin, baharatlarınızı ekleyin ve 2-3 dakika çevirin.
- Şimdi 1 bardak su ekleyin sosunuza ve ocağın altını kısıkla orta arasına getirin ve 15 dakika pişmeye bırakın. Göreceksiniz ki güzel bir kıvamı olacak...
3.
Şimdi
biraz derince bir tencereye 1 litre kadar su koyun ve suyun kaynamasını
bekleyin. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyun ve dilediğiniz
kıvamda pişirin. Suyu az koyma nedenimiz makarnanın
suyu çekmesini sağlayıp vitaminin geçtiği suyu ziyan etmemek… Ama sosislerden
dolayı suyu tamamen çektirme şansınız da olmayacak. Pişince süzün ve 1
kaşık yağ ile yağlayın makarnanızı ve kapağını kapatın ki sosisler kurumasın.
4.
Efenim bundan sonrası sizin ve makarna
severlerinizin keyfine kalmıştır. Dilerseniz sosunuzu makarnalarla karıştırın
ya da dilerseniz tabaklarda üstünde servis edin.
Ama siz siz olun bu sosisli makarnaları çok
bekletmeyin ve mümkünse tekrar ısıtmadan tüketin. Tabii buna gerek kalırsa…
SİZDEN RİCAM…
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi
paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz
beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli
düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder